Selecteer uw model

voor een beter zoekresultaat

Selecteer uw model

Volvo dakkoffer, winterbanden en wintersport | 08 oktober 2015

De winterse tijden breken weer aan, tijd om je voor te bereiden op wat komen gaat. Wellicht ga je ook op wintersport dit jaar? Dan is het belangrijk om verder te lezen. Ga je niet op wintersport, dan mag je uiteraard ook verder lezen, want ook wanneer je de grens alleen al overgaat krijg je er mee te maken… hieronder lees je belangrijke informatie over sneeuw, veilig reizen en de slimme oplossingen.

Winterbanden en buitenland?
Natuurlijk zul je nadenken over winterbanden, dat is een hot-item de afgelopen jaren. Naast veilig, is het in diverse landen ook verplicht om vanaf een bepaalde periode in het jaar je auto uit te rusten met winterbanden. Belangrijke informatie kun je vinden op de site van onze verkeersvrienden van de ANWB. Op deze site staat exact en overzichtelijk vermeld waar je verplicht bent om winterbanden “te dragen” en waar niet.

Op #wintersport dit jaar?
Wintersport is voor velen een van de leukste vakanties van het jaar. Lekker de sneeuw in, de bergen in en je de hele rit verheugen op de eerste berglucht. Om veilig aan te komen adviseren wij van Involve.nl je goed na te denken over de uitrusting van je Volvo. Eerder schreven we dat het dragen van slippers tijdens een tocht in de Himalaya ook niet zo praktisch zou zijn ten opzichte van het dragen van erkende bergschoenen. Zo geldt dat ook voor winterbanden. Als je gaat voor veiligheid zul je je Volvo hiermee moeten uitrusten. Daarnaast kun je denken aan extra ruimte in de auto, maar ook meer veiligheid gedurende de reis door het aanschaffen van een Volvo dakkoffer. Je kunt tot wel 500 Liter ruimte in je Volvo besparen én je hebt geen last meer van rondslingerende bagage (denk dan ook aan de dakdragers). Uiteraard kun je ook kiezen voor een bagageruimte rek. Wij adviseren in ieder geval te gaan “for a safe drive”, zodat je geen beroep hoeft te doen op je beschermengelen.

 

Sneeuwketting
Wat geldt voor de winterband, geldt ook voor de sneeuwkettingen. Op sommige bergwegen, onder bepaalde omstandigheden, is het simpelweg verplicht ze te dragen: de sneeuwkettingen (Centrax). Het is belangrijk dit van te voren goed uit te zoeken. De landen waar het verplicht is sneeuwkettingen op grijpafstand in je Volvo te hebben liggen zijn Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Zweden en Zwitserland (bron: ANWB.nl) De sneeuwkettingen dienen te worden aangebracht op de aangedreven wielen. De montage is eenvoudig.

Kortom, bereid je goed voor op de winterse tijden. Wij van Involve.nl staan voor je klaar voor meer advies. Shop eenvoudig en snel, op Involve.nl!